Bemerészkedtünk az egyszemű óriás barlangjába

 

A Küklopsz-barlang (Cyclop's cave) nevét egy mitológiai lény adja, aki egy egyszemű óriás volt. A mitológia szerint az óriás a családjával hajótörést szenvedett a szigetnél, így a barlangot választották lakhelyüknek.

A barlang mindössze egy kilométerre fekszik a Konnos beach-től, Protaras közelében. Egy dombvidéken található, szemben az öböl túloldalán lévő Agioi Anargyroi kápolnával. Megközelíthetjük több módon. Például a Konnos beach felől egy jelzett ösvényen gyalogosan kb. 15 perc alatt. Az út eléggé kitett, gyerekekkel óvatosan menjünk és készüljünk fel a melegre!

 



Útközben lesz néhány pad ahol megpihenhetünk és csodálhatjuk a kilátást.


Amennyiben nem szeretnénk annyit sétálni és nem bánjuk, hogy göröngyös földúton kell haladni, akkor autóval is eljuthatunk majdnem teljesen a barlangig.




Maga a barlang jól bejárható, nagyrésze világos, két bejárata is van. Elég tágas, szinte egy lakás méretű, de több helyen elég alacsony, még a gyerekeknek is lehajolva kellett benne mászkálni, amit természetesen nagyon élveztek! Elgondolkozunk rajta, hogy vajon az óriás hogyan közlekedik? :-) Erről a látványról lemaradtunk, de próbálkozzatok ti is becserkészni őt! És ha ez nem sikerül, azt hiszem így sem fog csalódást okozni senkinek ez a program.



 


Közvetlenül a barlang előtti sziklás part a búvárok kedvelt helye, így ha mi magunk nem is búvárkodunk az is izgalmas, ahogy a búvárok sétálgatnak mellettünk majd elmerülnek a türkizkék vízben.


 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Meghódítottuk a Kantara várat

Következő bejegyzés:

Hol találunk kék-fehér templomokat Cipruson? 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések