Séta a kis folyó kanyargós torkolatánál


 Egy kis folyó kanyargós torkolatánál jártunk, melynek partján hagyományos ciprusi halászhajók sorakoztak, némelyik mellett felirat is jelezte, hogy frissen fogott halat is vásárolhatunk tőlük, de a hal jellegzetes szaga már messziről a halászokról árulkodott.


A Liopetri faluhoz tartozó Potamos kikötőt Ayia Napától néhány km-re nyugatra találjuk. 2021 júniusában épp földmunkák zajlottak ott, így a látvány nem mindenhol volt tökéletes, a képbe bezavart egy-két kerítés illetve előfordult, hogy át kellett mászni, bújni itt-ott. Valamint csónakból is kevesebb himbálózott, mint amennyire számítottunk. Úgy tudjuk, hogy az út megépítésén kívül parkolót, piknikező parkot, bicikliutat is kialakítanak majd itt.

készül az út

Cserébe a nyugalom szigete volt ez a csodás hely. Azt gondolom ha elkészülnek a munkálatokkal biztosan sokan ellátogatnak ide, hiszen Cipruson nem gyakran találunk tengerbe torkolló folyókat! A kis folyó csupán kb. 600 m hosszú, szélessége pedig 15-40 m között váltakozik.

kanyarog a folyó

már látszik a tenger

 Két étteremre is rábukkantunk a folyó partján, az egyikből magára a folyóra nyílik szépséges kilátás, picit továbbhaladva pedig egy másik hangulatos étterem hívogat tengerparti asztalaival. 

mintha hajón ülnénk! (kilátás az étteremből a folyóra és a tengerre)

Mi nem próbáltuk ki őket, de akár csak egy ital mellett is szívesen elidőznék itt egy darabig az egyik fehér asztalka mellett egy pálmafa lyukacsos árnyékában.


 

A második étterem előtt egy bájos szentély is mosolyt csalt arcunkra! 

 

Természetesen egy, a parton puha homokos, a vízben kicsit köves strand is elnyúlik itt (Liopetri beach), így akár hosszabb időt is el lehet tölteni ezen a békés helyen!


Az éttermektől néhány méterre sárkányölő Szt. György kőből épült kápolnáját lestük meg, rá is vessetek ti is egy pillantást, ha arra jártok!



Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!

...............

Előző bejegyzés:

A Konnos-öböl festői strandja

Következő bejegyzés:

A Cape Aspro kék-fehér túrája 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések