A Konnos-öböl festői strandja


 A Cape Greco Nemzeti parkról szóló beszámolóban már említettem a Konnos beach-et, de most zoomoljunk rá kicsit jobban, hiszen ez az Ayia Napától keletre fekvő gyönyörű, Kék-zászlós minősítésű strand megérdemel egy saját bejegyzést is!


MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

A magas sziklafalak között megbújó festői öblöt egy szerpentines aszfaltúton közelíthetjük meg. Az út mentén tilos megállni, de több parkolót is kialakítottak. Amikor kevesen vannak, akkor akár az alsóbb parkolókban is pihentethetjük járgányunkat, azonban ha már a felsőbb részeken is tömeget észlelünk, fölösleges tovább haladni, parkoljunk le iziben és sétáljunk le a tengerpartra!

A STRAND RÉSZEI

Bárhol tesszük is le az autót/quadot, lejtős homoklepte úton illetve lépcsőkön haladva érjük el a forró, arany színű homokot, melyen a napernyők nyújtanak csak némi árnyékot számunkra a kb. 200m széles strandon. A tenger itt mindig gyönyörű türkizkék színben pompázik és szinte örökké nyugodt, nem kell nagy hullámokra számítani.


Az öböl két részre tagolódik, közöttük egy kis félszigetre sétálhatunk ki, itt találjuk a vízimentők főhadiszállását, és innen, a napozóágyakon kívül akár egy-egy padról is csodálhatjuk a tengert. 


 A jobb oldali rész a családosok számára ideális terep, hiszen a lassan mélyülő, sziklamentes, homokos talaj szuper a kisebb gyerekeknek. Cserébe búvárkodásra, sznorkelezésre kevésbé alkalmas ez az oldal. Itt található a kölcsönző is, ahol többféle vízi sporteszközt, például kajakot, vízibiciklit, jetskit ki lehet bérelni.



A bal oldali öböl pedig szerintem egy csoda, egy romantikus, sziklákkal tagolt, átlátszó vízű, lenyűgöző rész! Én órákig el tudnám nézegetni itt a lágyan redőzött vízfelszínt, a sziklákat nyaldosó tengert, a vízreszálló kajakosokat, vagy a víz alá merülve a tenger apróbb élőlényeit.




KIKNEK AJÁNLOM A KONNOS BEACH-ET?

Azoknak, akiknek fontos, hogy szép legyen a környezet! Akik nem csupán egy gyors csobbanásra vágynak, hanem több időt töltenének a parton. Akiknek fontosabb maga a strand, mint az, hogy sok étterem, bár vegye azt körül. Akik a nyugodt tengert kedvelik. Elsősorban fiataloknak, kisgyerekes családoknak! 

KIKNEK NEM AJÁNLOM, HOGY EZT A STRANDOT VÁLASSZÁK?

Először is kezdő sofőröknek, hiszen szűk szerpentines úton, sokszor az út mellett (szabálytalanul) parkoló autókat kicentizve kell manőverezni, megfordulni. Másrészt olyan személyeknek, akik nehezen mozognak, nekik problémát jelenthet, hogy lépcsőkön kell megközelíteni a strandot. Mivel ez egy népszerű hely, így akik nem szeretik a tömeget, esetleg zavarják őket a kisgyerekes családok, számukra ez a strand talán nem a legjobb választás. Ha kiteszörföznél, akkor sem ez lesz a te strandod!


HASZNOS INFÓK

  • A strandra a belépés és a parkolás ingyenes
  • A napozóágyak, napernyők darabja 2,5 EUR/nap, de ha nem szeretnél bérelni, nyugodtan viheted a saját cuccaidat
  • Mosdó és öltöző található a strandon
  • Vízimentők figyelnek a fürdőzőkre áprilistól októberig
  • Vízisport-eszközök bérlésére van lehetőség
  • A strand mellett található egy tengerparti bár, ahonnan szuper a kilátás
  • Ayia Napa felől a 101-es, Paralimni, Protaras irányából a 102-es busszal juthatsz el ide ha nem autóval mész. A menetrendet ide kattintva találod. Ha odafelé a 101-es busszal érkeztél, akkor visszafelé a párjával, a 102-sel kell majd menned.
tengerparti bár a Konnos beach mellett

kilátás a bárból

 

NÉHÁNY TIPP

  • A strandról lépcsősor vezet felfelé, a Grecian Park Hotelhez. Érdemes felsétálni rajta, lenyűgöző kilátásban lehet részed!
 

  • A Konnos beach felől több tanösvény is indul, így ha sétálnál, túráznál a környéken, akkor akár innen is startolhatsz. Dél felé haladva eljuthatsz például a kék-fehér Ayioi Anargiroi kápolnához, északi irányba pedig Küklopsz barlangjához.


 
 
Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!

...............

Előző bejegyzés:

Kohili bár - remek italok pazar környezetben 

Következő bejegyzés:

Séta a kis folyó kanyargós torkolatánál 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések