Sea Caves bár - Élmények a finom kávétól a bíborvörös délvirágig!

Kortyolgatom, ízlelgetem a finom tejeskávét, közben tekintetem a közeli barlangokat és a végtelen tengert pásztázza. Az ilyen pillanatokról álmodozom sokszor, amikor nem a tenger mellett vagyunk. De időnként valósággá válik mindez, olyankor nagyon hálás vagyok és szeretem maximálisan kiélvezni ezeket a lehetőségeket minden érzékszervemmel! Minél tovább ücsörögni, apránként iszogatni a kávét, hallgatni a tenger zúgását, érezni bőrömön a tengeri szellő játékát, csodálni a pazar kilátást, beszélgetni, töltekezni!



Ha ti is egy ilyen lazulós, elmélázós kikapcsolódásra vágytok festői környezetben, akkor szívből ajánlom nektek a Sea Caves Lounge kávézót és éttermet Peyián, amit Pafosztól kb. 20 percnyi, a híres EDRO III hajóroncstól pedig csupán 3 percnyi autózásra találtok. A főúton haladva a lenti képen látható fókás tábla jelzi, hogy megérkeztetek, ideje bekanyarodni a kávézó saját parkolójába!



A füves területen, vitorlaszerűen kifeszített árnyékolók alatt álldogálnak az asztalok, székek, kicsit olyan a hangulat, mintha egy piknikbe csöppentünk volna bele. A legtöbb asztaltól szuper a kilátás, de igyekezzetek olyat választani, ami minél közelebb van a tengerhez. 


Sőt, ha úgy tetszik, akkor akár egy csónakban ülve is iszogathattok, bár szerintem jobban jártok, ha a gyerekek ücsörögnek ott míg ti romantikáztok az egyik asztalnál! 

 




 A gyerekek figyelmét azonban nem csupán a hajóval lehet lekötni, hanem egy felújított játszótér és trambulin is tartozik a kávézóhoz.



Megmondom őszintén, az ételeket mi nem próbáltuk ki, annyi kedvenc étterem van már a közelben (pl. a Nature Café, az Elisaveta étterem), hogy ebédre inkább azok közül választottunk, ide pedig csak az étkezést megkoronázó kávéra ültünk be. A cappucino-m finom volt és 3.5 EUR-ba került. De rendelhettek szendvicseket, burgereket, ciprusi ételeket, desszerteket is. Illetve a kávén kívül kényeztethetitek magatokat koktélokkal, sörrel, borral, smoothie-val vagy üdítővel is. Vasárnaponként rendszeresen nagy grill partival csábítják a vendégeket, ilyenkor érdemes előre asztalt foglalni! A személyzet kedves, barátságos volt.



Ha idáig eljutottál az olvasásban az remek, mert most jön a kedvenc részem! A kávézó tenger felőli oldalán van egy fából épült "kapu" melyen átsétálva egy mesevilágba juthattok! 


Nekem legalábbis leesett az állam, amikor megláttam a tenger felé kanyargó, apró farönkökből kirakott lépcsőt, mely körül tűzpiros virágok ezrei alkottak szőnyeget! 


Az eredetileg Dél-Afrikából származó, húsos, hengeres, zöld levelű, színes virágokkal büszkélkedő növény neve: bíborvörös délvirág (más néven kristályvirág vagy napcsillag). Cipruson is sok helyen élvezi a napsütést és a szárazságot, díszíti akár a sziklás domboldalakat többféle színváltozatban, talán leggyakrabban lilás-pinkes virágokkal fordul elő. Itt most pirosságával kápráztatott el minket. A barlangokat rejtő fehér sziklákkal és az őket nyaldosó smaragdzöld tengerrel kiegészítve pedig igazán megdobogtatja a magyar szíveket.


Sétáljatok le ezen a mesebeli lépcsőn és tekintsetek visszafelé is, nézzétek meg mennyire jól néz ki onnan is a táj! (A piros virágos képek április elején készültek.)

 



És, hogy lehetséges-e mindezt fokozni? Bizony lehet, hiszen ha jól időzítetek, akkor csodás naplementében lesz részetek! Valamint még egy tipp: sétáljatok át a főút túloldalára, egy hatalmas banánültetvényt találtok ott, ahol fürtökben lógnak a gyümölcsök a növényeken.

Fotó: Sea Caves Lounge Bar / Facebook


banánültetvény

 

Az étterem Facebook oldalát ide kattintva éritek el. Szerdánként zárva tart, a többi napon pedig 10-23 között vannak nyitva.

Köszönöm a tippet Klárinak, nagyon örülök, hogy rátaláltunk erre a helyre, ismét bővült eggyel a kedvenc kávézók listája! :-)

 

Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről! Sőt, már az Instagramon is megtalálsz: 2in1ciprus néven!

...............

Előző bejegyzés: 

13+1 vizes kaland Cipruson!

Következő bejegyzés:

Elif Shafak - Az eltűnt fák szigete (Könyvajánló) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések