Kohili bár - remek italok pazar környezetben


Sétálok a forróságban Paralimni partjánál, nem tudok betelni a tenger látványával, leülök egy padra, majd tovább állok, kisebb strandok, elhagyatott öblök váltják egymást ahogy tekereg utam, időnként egy széles földúton haladok, máskor keskeny ösvényen, melynek egyik oldalán morzsalékos sziklafal található, másik oldalán a tenger hullámzik csendesen néhány méterrel lejjebb. 


Sétám során mindig akad látnivaló a tengeren kívül is, hol egy türelmes horgász, hol halak vagy teknős után leselkedő sznorkeles, esetleg kajakosok, netán sziklák tetejéről ugráló fiatalok vagy egy turistákat szállító kirándulóhajó köti le a figyelmemet annyira, hogy a mindennapi teendők, megoldandó feladatok eltűnnek erre a kis időre! 


Nem terveztem hosszú sétát, de valahogy elszállt az idő, jaj de jólesne már egy kis árnyék! Víz ugyan van nálam, de lelki szemeim előtt egy jeges latte képe dereng fel.

Megérkezem egy újabb strandhoz, ahol a víz talán még tisztább, még átlátszóbb, mint eddig, a Nissi beach jut eszembe, csak itt nincs olyan nagy tömeg, kevesen ismerik ezt az öblöt, az itteni strand neve Fireman beach

Fireman beach, Paralimni

Az öböl fölé magasodó sziklák tetején megpillantok egy kávézót! Elgondolkozom adjak-e neki egy esélyt vagy vajon csak olcsó nescaféból készült frappé kapható? Közelebb érve látom, hogy a bárban tiszta, kulturált környezetben, különféle magasságú fehér asztalok mellett profi módon elkészített látványos koktélokat, kávékat iszogatnak a vidám vendégek. Több se kell nekem, lecsapok egy szélső asztalra, hiszen a kilátás számomra nagyon sokat számít! 



A felszolgáló egyből ott terem, nem kell sokat várakoznom, a menüt alaposan átböngészem, bár enni nem tervezek, de kapható többféle reggeli egészen délelőtt 11 óráig, valamint egész nap lehet rendelni burgereket, pizzát, kebabot, szendvicseket. És természetesen alkoholos és alkoholmentes italokat, hideg és meleg kávékat is.


Egy jeges latte mellett teszem le a voksom, ami perceken belül meg is érkezik. Elidőzök vele egy darabig, hiába van meleg, lassan olvad el a jég, sokáig tudom hűsíteni magam. Közben nem győzök betelni a csodás látvánnyal. A koradélutáni órákban a legszebb a tenger színe, így hiába tudom, hogy reggel vagy késő délután kellene sétálni, mégis sokszor ebéd után indulok neki az útnak. 

iced latte

kilátás a bárból

A kávézóba visszatérek néhány nap múlva, majd később ismét, hol egyedül élvezem a nyugalmat és csodálom a tájat, hol jön velem valaki, hogy osztozzon ebben a látványban és megvitassuk közben az élet nagy dolgait. Érkezik egy család, hallom, hogy magyarul beszélnek, váltunk pár szót, kiderül, hogy Cipruson élnek, a mosolygós, szőke fürtös kislány már itt született. Szerencsés, gondolom magamban. Jó dolog a tenger mellett élni!

házi limonádé

alkoholmentes epres margarita

 

Úgy alakul, hogy egyszer kora reggel járok ott, megtehetem, mert a bár már 7:30 körül kinyit reggel, így egy finom cappucinoval és a szomszéd asztalnál ülő görög örökifjak nevetgélését hallgatva indul a napom! Közben figyelem ahogy a még szemeit dörzsölgető felkelő Nap fénye csillogó táncot jár a tengeren. Megszólal Madonna La isla bonita (A szépséges sziget) című száma és én nagyokat vigyorgok magamban.


Eldöntöm, hogy bár imádjuk a közeli Malama öblöt, de ezt, a bárból látható strandot is ki kell próbálnunk. A víz olyan, mint amilyennek fentről is látszott, csodás türkiz színű, kristálytiszta! Itt nincs vízisport kölcsönzési lehetőség, így bármerre nézünk tényleg csak a tengert és a fehér sziklákat látjuk. Ha nem merülök le a víz alá, akkor is lelátok jó mélyre és észreveszek néhány kisebb halat. 


Eldöntöm, hogy írok majd erről a bárról és a strandról mindenképp, elmondom hogy van vízimentő áprilistól októberig, hogy 2.5 EUR/darab a napozóágyak bérlése, van a strandon mosdó, zuhany és egy bár a sziklák tetején, ami csak rád vár! 

bérelhető napozóágyak

elvitelre kért jeges latte


A Kohili Beach Bár Facebook oldalát ide kattintva éred el. A téli hónapokban zárva tartanak, így ne akkorra tervezd a látogatást!

 

Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!

...............

Előző bejegyzés:

Kirándulás a vörös bányatóhoz
 
Következő bejegyzés:
 

Megjegyzések

  1. Valóban nagyon hangulatos hely. Köszönöm, hogy írtál róla.

    VálaszTörlés
  2. Én köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy neked is tetszett! Nekem az egyik kedvencem. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések