Őszintén a Nissi beachről

Nissi beach Ciprus ayia napa

Az Ayia Napán található fehérhomokos, kristálytiszta vízű Nissi Beach Ciprus legnépszerűbb, legismertebb strandja. Gyakran szerepel az európai top 10-es listákon! A víz annyira átlátszó, mintha egy uszodában fürdőznél. A türkizkék különféle árnyalataiban pompázó víz és a fehér homok miatt szinte a Maldív-szigeteken érezheted magad, ha itt jársz. (Igaz, hogy a Maldív-szigetekre még nem jutottam el ... Remélem előbb-utóbb sikerül, persze csak amiatt, hogy elmondhassam nektek, hogy mik a hasonlóságok és különbségek. 😉 )

Nissi beach Ciprus



Az 500 m hosszan elnyúló homokos parton, a forró, süppedős homokban síelő mozdulatokat végrehajtva tudsz közlekedni a nyári hónapokban. Ha papucsban próbálkozol, akkor is 1:0-ra fog nyerni az égető homok ellened. Vagy esetleg gazellákat megszégyenítő ugrásokkal fogsz eljutni a legközelebbi fapallóig vagy a tengerig. Mégis újra vissza akarsz majd térni ide!


A parton rengeteg napozóágy és napernyő várja, hogy valaki kibérelje őket egy napra. Szerencsére van egy kis rész, ahol azoknak is jut hely, akik saját cuccal érkeznek. Szezonban mindkét esetben arra kell készülni, hogy sokan lesznek a parton, de legalább könnyebb kiszúrni a magyar szót (itt szinte mindig találkozunk magyarokkal), hiszen nehéz távolságot tartani másoktól. A tömeg ellenére mégis újra vissza akarsz majd térni ide!

szezon előtt még üresen állnak a napozóágyak

A strand mellett számos nagy szálloda található, melyekből elképesztő kilátás nyílik a tengerre. De megnyugtatod magad, hogy itt a vízben vesz körbe a káprázatos természet, mit számít az a pár hotel a parton, újra és újra vissza vágysz majd ide!

A strandon tengerparti bárok és éttermek sokasága várja, hogy betérj egy koktélra, egy frappéra vagy valami harapnivalóra. Természetesen ezek nem a legolcsóbb helyek, de van, hogy elcsábul az ember, hogy akár egy igazi ananászból ihassa a koktélját a tengerparton. Ezekből a bárokból jellemzően egész nap szól a party zene, így ha ez nem a te ízlésed vagy csak épp nyugalomra vágysz, akkor lehet, hogy morcos leszel. Mégis újra szeretnél majd visszatérni ide!

kilátás az egyik bárból

Sajnos a melegebb hónapokban előfordul, hogy a strand egyes részein algásodik a víz. Persze a közösségi oldalakon felbukkanó fotókon ez nem szokott látszani, de én a sok szép kép mellett ezt is megmutatom nektek. Azonban mindig vannak a strandnak tiszta részei ahol örömmel tudsz fürdőzni, így ismét visszavágysz majd ide!

néhány helyen időnként algásodik a víz

Mégis mi a Nissi beach vonzereje? Természetesen a látványa (az algákat kivéve), mely Cipruson egyedülálló! Mi nem választanánk a nyaralásunk helyszínének a Nissi beachet és környékét, jobban kedveljük a nyugisabb helyeket. De mégis időről időre újra és újra elmegyünk oda és mindig kapunk tőle valami pluszt, egyszerűen átjárja az öröm és a hála az embert, hogy egy ennyire szép helyen lehet!

Ciprus legszebb strandja

Nissi beach Ciprus
áprilisi fotó


Mindig átsétálunk a kis szigetre, mely a parttól kb. 50 m-re található, megmásszuk és onnan is megcsodáljuk a tájat és a hoteleket, a rengeteg embert a vízben és a napozóágyakon, a vízisport kölcsönzős jetskijeit, egy-két drónt a fejünk felett. Egyébként erről a kis szigetről kapta a strand a nevét, mert a nissi görögül szigetet jelent.

Ciprus legszebb strand
a kis szigetre bokáig érő vízben át is sétálhatunk

Ciprus strand
háttérben a sziget (márciusi fotó, nyáron ezen a részen sokan napoznak)

Nissi beach Ciprus sziget
a kis sziget felől a part és a szállodák

a szigetet megmászhatjuk egy kis ösvényen

kilátás a szigetről

a Nissi beach éppen naplemente után


Jöjjön néhány praktikus info:

-Ingyen parkolni a strand nyugati oldalán lehet egy nagy parkolóban (Nissi bay free parking). Ha itt már nem találsz helyet, akkor néhány EUR-ért/nap a strand másik oldalán is megállhatsz.

-A Nissi beach busszal is megközelíthető akár Larnaca felől, akár Paralimni, Protaras irányából.

-A strandra nem kell belépőt fizetni. 

-A tenger sekély, lassan mélyül, így családosoknak is ideális.

-Mosdó ingyen áll a strandolók rendelkezésére, zuhanyért ha jól emlékszem 1 EUR-t be kell dobni.

-Napközben vízimentők figyelik a fürdőzőket (áprilistól októberig).

-A napágyak és napernyők darabja 2.5 EUR/nap. (Ha nem szeretnél bérelni, vigyél magaddal saját napernyőt, szükséged lesz rá!)

-A jetski és egyéb vízisport eszközök bázisát a kis szigetnél találod, bérlésük nem olcsó mulatság, de biztos nagyon izgalmas!

-Júliusban és augusztusban a legzsúfoltabb a strand! Ha ekkor vagy a szigeten, ajánlatos korán érkezni, hogy jó helyet választhass magadnak. 

vízisport eszközök, amiket kibérelhetsz

Érdemes a strand környékét is felfedezni, megnézni közelebbről a kis kápolnát, ami a tengerből is látszik, valamint sétálni egyet a pálmafák között.

Szt. András kápolna (háttérben a Nissi beach napernyői)

pálmafák Ciprus Nissi beach
pálmák a strand körül

 

Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről! Sőt már az Instagramon is megtalálsz!

 
...............

Előző bejegyzés:

10 érdekesség a ciprusi karácsonyról

Következő bejegyzés:

A barlangból lett monostor 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések