Soukris Souvlakia - Ahol a terülj, terülj asztalkám életre kel

 Egy Paralimniben élő dán házaspár ajánlotta nekünk a Soukris Souvlakia nevű étkezdét, mi pedig cseppet sem bántuk meg, hogy kipróbáltuk!


A Paralimni központjától néhány méterre található kis étterem abszolút nem egy turistás hely, főleg helyi családok látogatják, de nagyon barátságos a személyzet a turistákkal is!

Nincsen szép kilátás, sőt mondhatni a hely kívülről fel sem tűnt volna, ha nem célirányosan keressük fel, nem csalogatnak mégcsak színes virágok sem. 


Belépve azonban kedves, mosolygós fogadtatásban volt részünk! Asztalunkra tiszta, papírból készült lapokat helyeztek, melyek nem csupán alátétként szolgáltak, hanem tányérként is! Ugyanis a hely egyik különlegessége, hogy az ételek (kivéve a saláta és a szószok, mártogatósok) nem tányéron érkeznek, hanem az asztal közepére öntik azokat egy fém tálcáról a pincérek és onnan lehet csemegézni. 

 

Itt nem komplett főételeket kell rendelni, hanem össze kell válogatni, hogy az asztaltársaság kér például 3 adag krumplit, 5 nyársnyi csirke szuvlakit, 3 darab haloumit, 4 sajtgolyót, stb. Ezek pedig érkezéskor mind az asztalra kerülnek, tányérok nélkül! Evőeszközt adnak, de akinek úgy tetszik, kézzel is eszegetheti a finom falatokat! Az ételek nem egyszerre érkeznek meg, hanem meze szerűen szépen folyamatosan, először a saláta, a mártogatósok, a krumpli és a ropogósra pirított pita, majd a különféle golyók, sajtok, végül pedig az illatos húsok kerülnek az asztalra. Az étkezés végén pedig ajándék dinnyeszeletekkel is kényeztettek minket!

étlap

A fentiekből talán kiderült, hogy egy üzleti vacsorát nem célszerű ideszervezni, de barátokkal, családdal remek program, nagyon jó hangulatban, sok humorral, felszabadulva telik az itt töltött idő! A gyerekek is nagyon élvezték ezt a különleges vacsorát! Ráadásul az ételek íze is kiváló volt, a kívül roppanós, belül puha, fűszeres friss sültkrumpli már önmagában szuper ízélmény volt! De a sajt- és cukkinigolyókat is mindeképp kóstoljátok meg!

 

sült cukkini golyó

végül a húsok is megérkeztek, 1 nyárs kerül 1.5 EUR-ba

Kis étkűek számára is főnyeremény ez a hely, hiszen itt nem kötelező megvenni a 10 eurós főételt, hanem akár 3-4-5 euróért össze lehet válogatni finom falatokat.


Sajnos az étkezde csak vacsoraidőben 18:00-23:00 óra között van nyitva, így ebédelni nem lehetséges itt. (vasárnap zárva)

a belső térben készülnek a finomságok

Nem csupán autóval, hanem busszal (pl. a 101/102-es) is megközelíthető.


Vacsora előtt vagy után érdemes sétálni egyet a környéken, belesni a hatalmas templomba, amely csak egyike a főtér 3 temploma közül. Venni valahol egy fagyit, nézegetni a csillogó esti fényeket, rápillantani az amfiteátrumra ahol nyaranta színházi és zenés előadásokat tartanak. Elolvasni a különleges szobrok történetét, átmenni a sehova sem vezető kapun vagy ha gyerekekkel vagytok, akkor bolondozni egyet a főtér melletti játszótéren.





Összességében azt mondanám, hogy ár érték arányban kiemelkedően jó hely a Soukris Souvlakia étterem, barátiak az árak, finomak az ételek, jó a hangulat, kedves a személyzet! A szép kilátás az, amiről itt le kell mondani. Próbáljátok ki ti is!





Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!

...............

Előző bejegyzés:

Xyliatos víztározó és tanösvény - Rövid, de meseszép kirándulás a tó körül

Következő bejegyzés:

Járjuk végig Paralimni strandjait!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések