Bafra beach - Az álompart

 A tavalyi nyár nagy felfedezettje volt számunkra a Bafra beach! Egy álomszép partvidék, ami Észak-Cipruson, a vadregényes Karpaz-félsziget elején található, Famagustától egy laza 40 percnyi autózásra. A parton selymes, puha homokba süllyeszthetjük bele tappancsainkat a hosszan elnyúló tengerparton, a víz pedig szikrázóan csillog-villog és teljesen átlátszó!



Luxus hotelek

Bafra korábban egy eldugott kis falu volt, de 2006-ban megkezdődött a fejlesztése, hogy fellendítsék a turizmust és egyúttal munkalehetőséget teremtsenek a helyi lakosoknak. Olyan luxus környezetet igyekeztek létrehozni, ami a varázslatos tengerparttal karöltve elég csábító lesz a tehetősebb vendégek számára, akik gondtalan pihenésre vágynak és nyaralásukat egy-egy minden igényt kielégítő luxus szállodában szeretnék eltölteni gyönyörű környezetben! Ahonnan akár ki sem kell mozdulni az egész nyaralás során! 

Bafra beach a távolból, látszanak a szállodák hosszú mólói

a táj a tenger felől


Mindez sikerült is! Így nem véletlen, hogy szebbnél szebb szállodák versenyeznek a turisták kegyeiért egymás mellett Bafrában saját strandokkal, medencékkel, tengerbe nyúló puccos mólókkal! 

 

 

Ha nem ezekben a hotelekben lakunk, akkor is érdemes a szabadstrand felől átsétálni a szállodák tengerpartjára, ahogyan én is tettem! Sőt, még a Limak Hotel mólójára is belógtam, ahol tenger fölé nyúló pazar, baldachinos boxokban pihenhetnek, napozhatnak és iszogathatnak a szállóvendégek.

 

 


Izlésesen berendezett szobák, hatalmas kert, medencék, finom ételek, animációs programok, wellness szolgáltatások várják a vendégeket ezekben a hotelekben.


De lássuk mik a legnépszerűbb szállodák a környéken:


  • Kaya Artemis Resort & Casino - Az első szálloda, amelyet megépítettek ezen a területen. Névadója, Artemisz egy görög istennő, Zeusz és Létó gyermeke, a Hold, a vadászat és az íjászat szűz istennője, a gyerekek és a nők védelmezője. A szálloda épületét is hozzá méltó módon görög stílusú oszlopokkal és szobrokkal tették látványossá.


  • Limak Cyprus Deluxe Hotel - 2018-ban adták át ezt a gyönyörű, visszafogottan díszes, letisztult formákkal rendelkező modern szállodát.


  • Noah's Ark Deluxe Hotel & Spa - A hotel neve azt jelenti Noé bárkája, alakja pedig ezzel összhangban egy hatalmas hajót formáz.


  • Concorde Luxury Resort - Zöldellő kert öleli körbe ezt a hotelt, ahol szintén mindent megkapnak a vendégek, ami egy 5 csillagos szállodától elvárható.


A szabadstrand

Gondoltak szerencsére a helyiekre, illetve azokra a turistákra is, akik nem a fenti szállodákban nyaralnak. A mindenki előtt ingyenesen, szabadon látogatható nyilvános strandig (Bafra Public beach) aszfaltúton könnyen el lehet jutni és egy nagy, ingyenes parkoló is található a strand mellett.



 Napozóágyakat néhány száz forintnak megfelelő líráért bérelhetünk és az ingyenes mosdót is használhatjuk! Bónuszként a mozgáskorlátozott vendégekre is gondoltak, egy lebegő szék segítségével ők is részesülhetnek a tenger nyújtotta örömökben!


 

Ha tehetitek hétköznap érkezzetek, mert hétvégén azért jóval többen vannak. A helyi lakosok is szívesen kijárnak ide süttetni a hasukat és hűsíteni magukat a verőfényes nyári napokon. Hétköznap olyannyira kevesen voltak, hogy sokkal kevésbé volt tömeg itt a nyilvános strandon, mint a szállodák előtti területen.

hétköznap a nyilvános Bafra beachen

hétköznap a szállodák előtt


Egy tengerparti bár (magyarul inkább büfének mondanám) ugyan található a parton, ahol elfogyaszthatunk akár egy könnyű ebédet, de azt javaslom, hogy vigyetek elegendő enni- és innivalót magatokkal, mert a környéken a szállodákon kívül nem igazán van semmi. Boltokat, éttermeket itt nem találtok.

 


Sajnos meg kell említeni, hogy kicsit szemetes a part, elsősorban az eldobott cigarettavégeket lehet felfedezni ahogy félig-meddig elmerülnek a homokban. Ezen a területen van még hova fejlődni az embereknek. Azonban a flakonokat például már itt is szelektíven lehet kidobni, egy nagy, hal formájú tárolóba.

 



Fantasztikusan szép azonban a tenger színe, lehetetlen betelni a látvánnyal. Távolabbra tekintve pedig a háborítatlan természet, a mediterrán dombvidék vonalai rajzolódnak ki. Akár a parton relaxálunk, akár együtt ringatózunk a tengerrel vagy sétálunk egy nagyot az aranyló, süppedős homokban elkap majd minket az az érzés, amikor azt szeretnénk, hogy ezek a pillanatok örökké tartsanak! A tenger lassan mélyül, gyerekekkel is nyugodtan választható ez a part.

 




 

A hotelekkel kapcsolatban saját tapasztalatom nincs, de a Bafra beach felkerült nálunk a ciprusi strandok toplistájára, így ha északon jártok, de a nehezen megközelíthető, ám vadregényes és csodaszép Golden beach-ig nem akartok elautózni, akkor a Bafra beach tökéletes választás lehet! 

 


A Bafra beach-et a Google Maps-en itt találod:


 

Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről! Ciprusi fotókat pedig az Instagram oldalunkon találsz: 2in1ciprus néven!

...............

Előző bejegyzés: 

Ne ússz az áramlattal szemben!

Következő bejegyzés:

Artemis tanösvény - Kirándulás Ciprus legmagasabb hegycsúcsa körül

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések