Golden beach - a legkeletibb strand


A Golden beach a sziget északi részén, a hosszan elnyúló Karpaz-félszigeten található, Ciprus legkeletibb fekvésű strandja. Családunknak az egyik kedvence Cipruson!

Ciprus alakja kövekből kirakva a Karpaz-félszigeten

Az odaút is izgalmakkal teli, érdemes néha megállni egy-egy helyen egy kicsit körbenézni, fotózni.

Agios Therissos templom melletti étterem

a Golden beach a távolból

Az ingyenes strandot hosszú fapallókon lehet megközelíteni, hogy megkíméljük magunkat a buja, szúrós növényzet okozta kellemetlenségtől. Mindenképp tanulmányozzuk a kihelyezett táblát és tartsuk be a szabályokat, hogy biztosan ne zavarjuk meg a teknősöket, akik akár május közepétől szeptember végéig fel-felbukkannak itt éjszakánként, hogy fészket ássanak a puha homokba tojásaik számára.



A strandnak előnye és hátránya is bizonyos szempontból, hogy a városoktól távol levő háborítatlan hely. Itt igazán magunkban lehetünk, akár kilométereket is sétálgathatunk a partot nyaldosó hullámokon a perzselő ciprusi napfényben. És a vízben sem fog senki fejbedobni minket egy labdával (a saját gyerekünkön kívül 😀). Nyugodtan relaxálhatunk a parton vagy úszhatunk a kristálytiszta tengerben.




A strandon egy-két helyen van lehetőség napernyő és napozóágy bérlésre, de nem ez a jellemző, valamint ha már elautózik ide az ember, sokkal szuperebb átélni a lakatlan sziget érzést, így érdemes saját felszereléssel készülni. Árnyékot adó fákra itt ne számítsunk!


Mikor ajánlom? Ha egy mindentől távol eső strandot keresel, amit nem szállodák, éttermek vesznek körül, hanem minden irányból az érintetlen természet és nem probléma ha emiatt sokat kell autózni. Ha nem szereted a tömeget. Ha a homokos partokat kedveled, amin akár kilométereket is sétálgathatsz. Ha nem bánod, hogy vinned kell magaddal sok vizet, ennivalót, napernyőt.

Mikor nem ajánlom? Ha egy gyorsan, könnyen megközelíthető strandot keresel. Ha zavar, hogy nyáron túl meleg lehet a homok a talpadnak. Ha jobban örülsz ha éttermek, bárok is vannak a parton. Ha társaságot keresel. Ha fontosak az egyéb szolgáltatások, például napágy bérlés, öltözők, elsősegély állomások, vízi sporteszközök bérlése. Ha nincs autód.



+1 tipp: A félsziget csúcsa felé haladva találkozhatsz barátságos vadon élő szamarakkal! Ide kattintva elolvashatod a róluk szóló bejegyzést!

 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

6 ok, hogy ellátogass Pervoliába 

Következő bejegyzés:

Új beutazási szabályok 2021 március 1-től!

 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések