Limni Pier - A drónfotósok és a horgászok kedvenc mólója

Bár szinte a világ végén, Argaka mellett nyúlik hosszan a tengerbe a Limni móló (Limni Pier), mégis sokan felkeresik, mert szuper fotókat lehet róla készíteni! Főleg napközben, amikor magasan van a Nap és élénk türkizkék a víz! Mi nem a legideálisabb időpontban jártunk arra, a Nap már jócskán az esti rutinjára készülődött. De a sejtelmes fényekkel, az árnyak játékával fűszerezett képeink így is kedvesek számunkra, mégha nem is annyira látványosak! 

A Limni móló hosszan nyúlik a tengerbe

"kis"fiam és én :-)

 

Hogy lássátok milyen a környék, amikor igazán ragyog a tenger, lessetek bele ebbe a videóba:




A sziget nyugati partján található Limni móló egyébként eredetileg azért épült, hogy a közeli Limni bányából szármázó ásványokat itt kisebb-nagyobb hajókra pakolják. Látszik is rajta az idő múlása, mint egy vén százlábú, úgy ácsorog rozsdás oszlopain. Manapság már csak látványosság, a (drón)fotósok közkedvelt helyszíne, valamint a horgászok is gyakran itt telepednek le néhány órácskára és várnak néhány halacskára.  :-)

 

A móló melletti homokos-köves partot a teknősök is szívesen választják tojásaik számára, így nyaranta találkozhatunk itt megjelölt teknős fészkekkel is! Úszni is lehet egy jót, akár a partról beséltálva, akár a mólóról belecsobbanva a felfrissítő vízbe!



 

Mellette egy táblát találunk, mely ugyan kissé kopottas, de kivehető az a 8 szabály, amit be kell tartani, ha erre járunk:

  • A mólót csak saját felelősségedre használhatod
  • 16 éven aluliak csak szülői felügyelettel léphetnek a mólóra
  • Járművel a mólóra hajtani tilos
  • Kutyával vagy más állattal a mólóra lépni tilos
  • Hajóval kikötni tilos
  • Tartsd tisztán a mólót
  • Ne rongáld meg a mólót
  • Ne bántsd a parton felbukkanó teknősöket és fészkeiket



Az aranyló naplementét is romantikus lehet a Limni mólóról mozizni! Mi azonban ezt nem vártuk meg nyáron, hiszen a közelben található az egyik kedvenc tengerparti éttermünk, így ha ezen a környéken járunk, mindig ott ücsörögve és finomságokat eszegetve csodáljuk, ahogy a Nap beleolvad a tengerbe! Hogy melyik ez az étterem, arról itt írtam korábban!

A Limni Pier-t a GoogleMaps-en itt találod:



Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről! Vidám ciprusi fotókat pedig az Instagram oldalunkon találsz: 2in1ciprus néven!

...............

Előző bejegyzés: 

Lala Mustafa Pasa mecset - A Lusignanok ajándéka

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések