Nature Café - Az étterem, ahova szívesen visszajárnak a vendégek!

Egy hatalmas banánültetvény mellett találjuk a Pafoszhoz közeli Peyia-n a Nature Café-t ami nevével ellentétben nem pusztán egy kávézó, hanem egy hagyományos ciprusi fogásokat kínáló kiváló étterem!



A vendégek

Az ételektől roskadozó, összetolt asztalok körül egy 10-12 főből álló helyi család falatozik éppen, megvitatva közben az élet fontos dolgait. Mezét rendeltek, sorra érkeznek a finomságok, a leheletnyi olivaolajjal meghintett ropogós pirítós, a különféle mártogatósok, a fűszeres sültkrumpli, a szeletekre vágott grillezett halloumi (grillsajt), majd a húsok is szépen sorban. A gyerekek szemlátomást az összes játékukat magukkal hozták otthonról, egy komplett játszóház alakul ki az asztaluk körül. Néha azért ők is odafutnak szüleikhez és egy-egy finom falattal a szájukban folytatják a játékot.



Egy másik asztalnál angol házaspár ül, velük szóba is elegyedünk miután kedvesen felajánlották, hogy készítenek rólunk egy fotót emlékbe. Gyakran járnak ebbe az étterembe, szeretnek itt borozgatni, finomakat enni és új emberekkel megismerkedni. Évek óta Cipruson élnek, nyugdíjasok, korábban a férfi a brit katonai bázison dolgozott. Mesélt erről is, valamint a Dubaiban eltöltött éveiről, ahol külön igazolványa volt, ami feljogosította, hogy alkoholt vásárolhasson. Ők ketten osztoznak egy ételen, nem azért, mert nem telik többre, hanem, mert ezzel is bőségesen jóllaknak.



Mi alaposan átböngésszük az étlapot, mindenki talál kedvére valót. A perezselyemmel megszórt grillezett souvlaki, a gőzölgő, kályhameleg moussaka, a sajttal, baconnel felturbózott házi marhaburger és az ízlésesen tálalt mentás, paradicsomos, sajtos omlett mind remek választásnak bizonyult! Mindegyikhez járt külön csészében egy adag friss, roppanós saláta. Előételnek puha, fehér kenyeret kaptunk vajjal, ez a ház ajándéka volt. A felszolgálók ügyesek, aranyosak voltak, hatalmas tálcákon hozták-vitték a tányérokat és mindig volt idejük egy-két kedves szóra vagy legalább egy mosolyra.




 

Az étterem

Hétköznap lévén nekünk nem kellett sokat várni az ételekre, talán negyed órát csak. Hétvégén nagyobb a forgalmuk, olyankor asztalt is érdemes foglalni. Ráadásul szombat esténként (nyáron) élő görög muzsikával, vasárnap speciális grill ételekkel, bővített kínálattal várják a vendégeket! Áraik a Cipruson mostanában megszokottaknak felelnek meg, sajnos az elmúlt évek során itt is felmentek az árak, egy főételt nehéz 10 euró alatt találni. Omlettet, salátát, előételeket lehet 4-8 euróért kapni.


A várakozás ideje alatt érdemes körbesétálni az éttermet, nagyon hangulatos hely, nevéhez méltóan sok mediterrán növény, gondozott kert, színes virágok, olajfák veszik körbe az udvart. Saját parkolója mellett, a szomszéd telken pedig egy banánültetvény csábít néhány fotóra! 




Hidegebb, esős idő esetén is jó választás a Nature Café, hiszen a belső tér is tiszta és igényes, a kockás abrosszal leterített asztalok ott is igazán hívogatóak! Jó időben viszont mindenki inkább kint ül le az árnyékos asztalok egyikénél, ahol lágy szellő lengedez. 



A tenger nincs messze az étteremtől, az út túloldalán található, látni is lehet a nagy kékségből egy vékony csíkot, de igazán tengerre néző kilátásra itt nem számíthatunk. Finom ételekre, barátságos személyzetre viszont annál inkább. Kávézni pedig térjetek be a szemközti Sea Caves bárba, mert onnan viszont pazar kilátás tárul majd elétek! A híres EDRO III hajórocsot pedig 3 percnyi autózásra találjátok!

Információk

Reggelit 12 óráig lehet rendelni, kivéve az omlettet és a szendvicset, melyeket egészen 17 óráig.

Nyitvatartási ideje:

  • Hétfőtől szombatig (kivéve szerda): 9:00 - 23:00
  • Vasárnap: 11:00 - 23:00
  • Szerdánként zárva!

 

Ha máskor is szívesen olvasnál ciprusi látnivalókról, érdekességekről, éttermekről, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről! Sőt, már az Instagramon is megtalálsz: 2in1ciprus néven!

...............

Előző bejegyzés: 

Június 19-én indul a Ciprus és Görögország között közlekedő hajó! 

Következő bejegyzés:

10+1 TIPP, ha hiányzik a mediterrán életérzés!  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések