A Sárkány barlangja és vadregényes tengerpartja


A bájos halászfalu, Pomos különlegességét többek között az adja, hogy ott fekszik ahol a tenger és a hegyek összetalálkoznak. Számos luxus villa található a faluban, melyek medencéjéből csodás kilátás nyílik a tengerre. (Sajnos ezekről saját fotóm nincs. ☺ )


Ebben a villában például szívesen eltöltenék néhány napot, ha nyernék a lottón:

Paradise Blue Villa, Pomos (Kép forrása: booking.com)
 

A falu vadregényes strandjai közül az egyik a Dragon's Cave beach, ahol érdemes néhány órát eltölteni, pihenni és csodálni mindent ami körülvesz minket. Napernyők és egyéb szolgáltatások helyett itt magán a természeten, a növényeken, a sziklákon, a barlangon, a köves parton és a tengeren van a hangsúly. A főút melletti parkolóban hagyhatjuk az autót. Innen egy kis pálmafákkal, leanderekkel szegélyezett ösvényen jutunk le a partra. 


A strand jobb oldalán található a Dragon's Cave (Sárkány Barlangja). Gyakorlatilag a barlang felett érjük el a partot, néhány épített fapalló segítségével jutunk le a tengerhez, illetve a barlang bejáratához.

a barlang felett

a barlang és mellette elnyúló vadregényes part

leérve a partra

A legenda szerint régen hajóval érkeztek fosztogatók a térséghez és a barlangban lakó sárkány segítségével sikerült őket megállítani.


Az apróköves barlang több sziklájára felmászhat, aki szeretne. A kilátásban pedig mindenki kedvére gyönyörködhet a kellemes árnyékot adó menedékből. 


Természetesen ide szép időben érdemes ellátogatni, amikor nem háborog a tenger, valamint előfordulhat, hogy dagálykor is túl magas a víz ahhoz, hogy a barlang belsejében sétálgassunk.


Mi nagyon szerettük ezt a helyet, a gyerekek felmásztak mindenre, mi meg nem győztük készíteni a szebbnél szebb fotókat!

 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Buffavento vár, ahol a szél az úr 

Következő bejegyzés:

Meglestük az Oroklini sóstó októberi flamingóit


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések