Új beutazási szabályok 2021. március 1-től!

Update: A lenti információk már részben módosultak, a frissebb beutazási feltételekhez kattints ide!

..............

Ciprus eddig 3 kategóriába (A, B, C) sorolta az országokat. Magyarország a "C" kategóriába tartozik, tehát turisztikai célból nem lehetséges az országba beutazni még negatív PCR teszt birtokában sem.

Ez 2021. március 1-től az alábbiak szerint változik:

  • Azoknak az utasoknak, akik bizonyítani tudják, hogy megkapták az oltást a Covid-19 ellen, nem szükséges negatív PCR tesztet bemutatni beutazáskor.

A többi utasnak pedig figyelnie kell, hogy a származási országa a Zöld, a Narancssárga, a Piros vagy a Szürke kategóriában található-e meg.

  • A Zöld országokból szabadon, teszt nélkül be lehet lépni.
  • A Narancssárga besorolású országokból érkezőknek 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatni.
  • A Piros országokból érkezőknek egyrészt vinniük kell egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredményt, másrészt az érkezéskor a reptéren is alá kell vetni magukat a tesztelésnek (saját költségre, ami 30EUR Larnaca Reptér, 32 EUR Paphos Reptér esetén).
  • A Szürke országokból érkezőknek, amennyiben nem ciprusi állampolgárok vagy ottani állandó lakosok, akkor egyrészt rendelkezniük kell egy 'speciális engedéllyel', valamint 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel és érkezést követően karanténba kell vonulniuk.

Jó hír még, hogy számos ország, például az európai országok, így Magyarország is csak az első három kategóriába lesz besorolva, nem a Szürkébe, így a jelenleginél mindenképp kedvezőbb lesz számunkra a szabályozás! Akár beoltatjuk magunkat, akár nem, lesz lehetőség utazni, ráadásul karantén nélkül, legrosszabb esetben 2 teszttel.  Nyilván ez még nem az ideális állapot, de mindenképp egy előrelépés a mostani helyzethez képest!

Az ország színét az ECDC besorolás szerinti színe határozza meg, ami Magyarországnak jelenleg piros. Így kell vinni egy 72 óránál nem régebbi negatív tesztet és kell csináltatni egyet érkezéskor a ciprusi reptéren saját költségre.

 Az országok besorolását időközönként felülvizsgálják. Jelenleg még nem lehet tudni, hogy 2021. március 1-én Magyarország melyik kategóriában lesz. 

A szín besorolástól függetlenül valamennyi beutazónak ki kell tölteni az indulást megelőző 24 órában a CyprusFlightPass nyomtatványt.

A Magyarországról Ciprusra történő beutazással kapcsolatban az aktuális infók mindig a Konzuli szolgálat oldalán érhetők el, ide kattintva.

Utoljára frissítve: 2021.01.28.

Forrás: pio.gov.cy, cyprusflightpass.gov.cy, cyprus-mail.com, financialmirror.com,

 A fenti információk már részben módosultak, a frissebb beutazási feltételekhez kattints ide! 

Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Golden beach - a legkeletibb strand 

Következő bejegyzés:

Hófehér sziklákon sétálgattunk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések