Hófehér sziklákon sétálgattunk


A Fehér Sziklák (White Cliffs/Stones) a Larnaca és Limassol közötti Pentakomo faluhoz tartozó  Governor's beach mellett találhatók. Maga a tengerpart itt inkább a családos turisták körében kedvelt, a várépítésre alkalmas keményebb homok és a sekély víz ideális számukra. Valamint a helyiek is szívesen strandolnak itt, hisz akár a fővárosból is gyorsan elérhető. A turisták számára a strand valódi vonzereje a mellette lévő fehér sziklákban rejlik, melyeken mi kicsit úgy éreztük magunkat mintha a Holdon sétálnánk vagy esetleg egy hólepte vulkánon.


A tengerbe benyúló fehér mészkősziklák izgalmas kontrasztos látványt nyújtanak az őket körülvevő fekete homokkal.



A nagy, lapos, egyesek szerint fehér bálnára emlékeztető sziklákat napozni vágyók és horgászok is szívesen felkeresik. A sziklák még a nyári nagy melegben sem forrósodnak fel, ellentétben a fekete homokkal. Mi nem horgásztunk vagy napoztunk, csupán csak végigsétáltunk a lapos sziklákon és nem győztünk betelni a látvánnyal, mindig megdöbbenünk, hogy mikre képes a természet.

 



 Búvárok, sznorkelezők is szívesen járnak erre, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a kis tengeri barlangokat és a sziklák körül úszkáló halakat.





Úgy gondolom ha Cipruson jársz, akkor ezt a helyet egyszer mindenképp látni kell, mert igazán különleges, maradandó élményben lehet részed! Ha szeretnél ütős fotókat, akkor pláne ajánlom. Vegyél fel egy élénk színű ruhát, meglátod remekül fog mutatni a fehér sziklákkal és a kék tengerrel!


 

 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Új beutazási szabályok 2021. március 1-től!

Következő bejegyzés:

Hova menj, hogy biztosan láthass muflonokat? 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések