Finom falatok a Buffavento étteremben, a hegyek között



 A Beshparmak Buffavento Étterem Észak-Cipruson, a Nicosia és Kyrenia közti hegyi úton található távol a városok zajától. Nevét egyrészt a közeli Buffavento várról kapta, melynek a megmászását szintén csak ajánlani tudom. Másrészt Észak-Ciprus híres Five Fingers (Öt ujj) hegységéről, ami törökül Beshparmak.

Az étteremből elképesztő kilátás tárul elénk a Five Fingers hegységre valamint a távoli tengerre.

kilátás a hegyekre és a tengerre

Az egész étterem fából épült, nagy gerendákat, szépen faragott díszleteket láthatunk bárhová nézünk. Fából van a padló, a fal, a bútorok, és még a kiegészítők is, mint például a szalvétatartó. Középen egy vízesést is találunk, amihez köveket is felhasználtak, hogy minél jobban hasonlítson egy igazi hegyi vízeséshez. A lenti képen lehet, hogy giccsesnek tűnik, de a helyszínen jól néz ki, beleillik a környezetbe, feldobja azt. Még egy kandalló is van az étteremben, melynek lobogó tüze is hozzájárul a különleges hangulathoz. A hatalmas ablakokon keresztül pedig csodálhatjuk a kilátást.

kívülről nem is gondolná az ember, hogy milyen nagy az étterem

vízesés az étterem közepén

különleges török stílusú belső tér

lenyűgöző kilátás

Tipikus török és ciprusi fogásokat rendelhetünk, kebabokat, csirke ételeket, bárányt, salátákat, török rizst, mártogatósokat, melyekhez puha és friss lepénykenyeret adnak. 


kebab variációk török rizzsel

friss, ropogós saláta

hummusz kívül ropogós, belül puha lepénykenyérrel

Az ételek nagyon finomak és bőségesek, a kiszolgálás is extra kedves volt, jót beszélgettünk a pincérrel. Ajándékba kaptunk előételeket, az étkezés végén pedig egy gyümölcstálat is. Kóstoljátok meg innivalónak az ayran-t, ami egy enyhén sós joghurt ital! Mi nagyon szeretjük, ha Törökországban járunk vagy Észak-Cipruson, szívesen isszuk. Nem csak éttermekben kapható, hanem a boltokban is. Mentás változata a nagyobb supermarketekben Dél-Cipruson is beszerezhető.


előételek és az ayran

az ebéd végén még ajándék gyümölcstálat is kaptunk


Szerintem ez az étterem remek példája annak a szerencsés esetnek, amikor a szuper kilátás találkozik a finom ízekkel, ráadásul a kiszolgálás is profi és az árak is barátiak. Ha teheted próbáld ki te is!

 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Hova menj, hogy biztosan láthass muflonokat?

Következő bejegyzés:

Buffavento vár, ahol a szél az úr 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések