Kalifi beach bár: Kávézó kilátással a türkizkék tengerre



Már biztosan észrevettétek, hogy odavagyok az olyan helyekért, ahonnan szuper kilátás tárul elénk a tengerre. Nincs ez másként a kávézók esetében sem, ha választani lehet, biztosan egy ilyen hely lesz a nyerő számomra.


A Kalifi (pontosabban Kaliφi) egy tengerparti kávézó és bár Paralimniben a Malama öböl (Malama bay) szélén, a sziklákra épülve. Kb. 10-15 szabadtéri asztallal, melyek a körülöttük lévő székekkel együtt fehérek, ezzel is fokozva a mediterrán életérzést.

ennek a képnek a forrása a Kalifi Facebook oldala

emlékezetes kávézás Anyukámmal születésnapja alkalmából

Kávézás közben figyelhetjük az öbölben fürdőzőket, csodálhatjuk a végtelen türkizkék tengert, vagy az öböl túloldalán lévő sziklás, barlangos részt.

megunhatatlan színek

A bárban a kávé mellett koktélok, egyéb italok és egyszerűbb ételek is kaphatók. Árai elég borsosak, míg egy lattét vagy freddo cappuccinot máshol 2,5-3 euróért megkapsz, itt ezek ára 4 euró körül mozog, meg kell fizetni a szuper kilátást is. Így azt javaslom akkor térj be ide, ha van időd itt ücsörögni, beszélgetni. De ekkor viszont mindenképp, meglátod megéri! Ha csak egy gyors koffein pótlásra van szükséged, akkor kapj fel egy elviteles kávét a közeli Zorbas Bakery-ben, és iszogatsd azt útközben vagy a strandon relaxálva. 


A bárban időnként élőzenés esteket, vagy egyéb eseményeket, például paella napot tartanak, ezekről a programokról előre tájékozódhatsz a Facebook oldalukról. Ilyenkor azért számíts rá, hogy sokan vannak. Amennyiben inkább a nyugalmat keresed, akkor próbálj hétköznap érkezni, illetve a reggeli órákban, 9-től vannak nyitva.

a túloldalon lévő kis barlangokhoz oda lehet úszni

Ne felejtsd el vinni a fürdőruhádat is, hiszen a Malama öböl egy szuper strand, egy másik bejegyzésben írok majd róla, addig is álljon itt három kép, melyek a kávézóból készültek az öbölről eltérő évszakokban.

május

augusztus

november

Elárulom még novemberben is úsztam egy jót! Ilyenkor a parton már csak egy-két napozóágy van, de legalább nem kell értük fizetni. :-)

 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Emlékezetes születésnap egy csodás hotelben

Következő bejegyzés:

6 ok, hogy ellátogass Pervoliába

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések