Az elhagyatott falu II. rész - A barlangsír



Az előző részben megkezdett kalandozásunkat folytatjuk az elhagyatott faluban, Agios Sozomenosban. Amennyiben még nem olvastad az előző bejegyzést, akkor kattints ide, megtudhatod belőle, hogy miért néptelenedett el a falu, és bemutattam a csodás gótikus templom romjait is.

A falut természetvédelmi területté nyilvánították. Élővilága gazdag, rókák, baglyok, sólymok és számos egyéb madárfaj megfigyelhető itt. A közelben egy kőbánya is található. A félig elpusztult lakóházak és a templom fennmaradt részein kívül az egykori közösség iskolájának romjait is megtalálhatjuk.

a tábla figyelmezetet, hogy tilos a vadászat a területen

 

A hegy aljában található Szent Sozomenos barlangsírja ami egyben egy kis templom is. A szent a 12. században érkezett a faluba, amit később róla neveztek el. Amíg itt élt, remetelakként használta ezt a barlangot.  Belépve a kis barlangtemplom nyitott faajtaján, néhány ikont és félig elpusztított freskókat találunk, valamint a barlang hátuljában magát a síremléket.




Az elhagyatott falut egyesek a természeti sokszínűsége miatt keresik fel vagy csak nyugalomra vágynak, mások nosztalgiáznak, vannak akik fotózni járnak ide és akadnak olyanok is akik kifejezetten a szellemvárosok, -falvak megszállottjai. Mindenesetre bármi is visz minket oda, úgy gondolom mindannyian különös érzésekkel, hangulatokkal leszünk gazdagabbak és kicsit elgondolkozunk a saját életünkön, problémáinkon is.


 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Az elhagyatott falu I. rész - A gótikus templom romjai

Következő bejegyzés:

A félsziget, ahol a szamarak szabadon élnek


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések