A Zöld öböl varázsa

 Ciprus igazán változatos strandokkal kényezteti a helyieket és a turistákat, mindenki találhat magának kedvére valót! A protarasi Zöld öböl (Green bay) kevésbé ismert, mint például a maldiv hangulatú Nissi beach vagy a Fig tree bay, melyek gyakran Európa vagy a Föld legjobb strandjai között szerepelnek.


A Green bay egy viszonylag kis öböl, sziklákkal körülvéve. Ideális egyrészt családosoknak, mert könnyen belátható, valamint a talajviszony is gyerekbarát, homokos és lassan mélyül. A nagyobb gyerekek szívesen sznorkeleznek az öblöt körbeölelő sziklák tövében, kisebb halak megfigyelésére tökéletes helyszín! 


Másrészt búvárok is előszeretettel keresik fel a helyet, főleg a kezdő búvárokat invitálják ide az ezzel foglalkozó cégek, a búvárkodásra ideális akár 10m mély víz könnyen megközelíthető a partról indulva.

Parkolni közvetlenül a strand mellett lehet, ingyenesen. Ahogy Cipruson jellemzően mindenhol, a strandra ingyenes a belépés, de ha szeretnénk napágyat és napernyőt bérelni, azokért már fizetni kell (2.5EUR/db, tehát 2 napágy és 1 napernyő például 7.5EUR). De ha saját magunknak hozunk napernyőt és úgy táborozunk le, akkor sem fog senki csúnyán nézni ránk. 


Mikor ajánlom? Ha egy kevésbé zsúfolt, de azért nem a világ végén lévő helyet keresel. Ha szereted, hogy átlátszik a víz. Ha a homokos partokat preferálod. Ha nem akarod a bárokból jövő zenét hallgatni. Ha inkább otthonról hozol magadnak enni-inni.

Mikor nem ajánlom? Ha nem szereted a homokos partot. Ha szeretnél strandolás közben kávézókban, éttermekben koktélozni. Ha olyan strandot keresel ahol kilométereken át sétálgathatsz.

 Ha tetszett, amit olvastál csatlakozz Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről!  

...............

Előző bejegyzés:

Hol találunk kék-fehér templomokat Cipruson?

Következő bejegyzés:

Kávézó a déli parton 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések